KOREA

          The designed complex is located in the city of Cheongju, South Korea. The development area is bounded by four city streets with strict orientation to the cardinal points. 

           In accordance with the competition, the project implies the dismantling of all existing buildings with the exception of the old city hall building, which involves reconstruction 
to the original appearance of the building. The project will result into the creation of a multifunctional complex - a new city hall. The composition of the complex is represented by a high-rise dominant and a developed stylobate with underground parking. 
           The superstructure of the complex is functionally divided into three blocks: a high-rise building of the city hall, city council and public space in the stylobate. 
The building of the new complex divides the territory into two functional zones: the first government one and a public zone with a park and water system. 
          When designing, the authors set themselves the goal to createa functional and rational space that makes the most of the space, while revealing a delicate balance between restrained solidity and dynamism, transparency and security. 
          We also tried not to make ambitious architecture greatly distracting from the existing urban context. We used a laconic architectural solution harmonized with the recreated natural environment, with the goal to create a favorite, cozy and attractive place for citizens, giving the opportunities for comfortable synergistic interaction between citizens and authorities.
           We tried to pay special attention to the existing architectural heritage of the territory, namely the preservation and restoration of the old city hall building. For this purpose, the composition of the new building is built so that it envelops and soars at the same time over the old building. 
          Moreover, we assigned an important role to landscaping of the significant part of the area, and takes place in the exterior, exploited roof and interior of the complex. 
          The principle zoning of the territory is driven by the characteristics of the adjacent territory and orientation relative to the cardinal points. 
          The government zone, united by the area of ​​the city hall, is oriented to the northeast and the highway. This space appears more solemn, surrounded by regular coniferous plantings - creating a buffer zone of the square. Here, the facade solutions of the city hall - its high-rise dominant turned to the north, are represented by structural glazing in the form of a pattern of segments, partially turned to the western and eastern sides, changing the picture of the main facade, depending on the position of the sun, creating recognizable look of the building. 
The facades of the Consulate and the main entrance group are glazed with the use of external kinetic lamellas, suggesting the possibility of changing the light flow and, if necessary, providing privacy.
 

1/2